BOLTA-ZATHE - TRAILER (2023)

SYNOPSIS

De documentaire Bolta-Zathe (ongeveer 1 uur) vertelt het verhaal van de boerderij Bolta-Zathe en zijn bewoners de Gebroeders Rotteveel. Albert en Maarten proberen er het beste van te maken, maar het leven wordt hen helaas niet makkelijk gemaakt. Maarten kampt met verschillende psychische klachten en krijgt daar weinig hulp bij. Zijn broer Albert probeert hem zo goed mogelijk te helpen. Daarnaast worden zij ingehaald door de moderne technieken… Zal hun boerderij en bedrijf nog wel kunnen blijven draaien?!

De documentaire is gemaakt door Hannah Swart met haar bedrijf Swart Licht Producties. Meer informatie over de film valt te lezen via de Leeuwarder Courant. De film werd op 11 november 2023 om 15:30 uur uitgezonden via Omrop Fryslân op NPO2. De documentaire is terug te zien op NPO Gemist in twee delen: Deel 01 en Deel 02. Daarnaast draaide de film tijdens het Noordelijk Filmfestival. Daar werd de film genomineerd voor de prijs voor ‘Beste Documentaire‘, deze keer helaas niet gewonnen…

Productie, Regie, Camera, Geluid en Montage: Hannah Swart (Swart Licht Producties)   |   Montage Trailer: Wiesje van Amstel   |   FryslânDOK (Omrop Fryslân)

TRAILER