CREATIEVE WORKSHOPS

FILMHUB WORKSHOPS (UTRECHT)
Logo FilmHub Midden

Sinds september 2022 volg ik via Filmhub Midden workshops over het geven van workshops. FilmHub Midden is een netwerk voor filmeducatie waar we kennis en eventuele opdrachten met elkaar uitwisselen. Zo kwam ik onder andere in januari 2023 via hen terecht bij Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort. In opdracht van dit theater heb ik een filmworkshop gegeven op het ROC Midden Nederland over het maken van filmtrailers. Die dag heb ik in totaal aan ongeveer 75 jongvolwassenen mijn workshop gegeven. Het was een hele leuke en leerzame dag voor iedereen.

DE VOORKAMER (UTRECHT)

De Voorkamer in Utrecht is een buurtkamer waar iedereen uit de buurt welkom is. De buurtkamer is een sociaal-culturele ontmoetingsplaats met een uiteenlopend programma aan interessante workshops en leuke activiteiten voor de Utrechtse buurt Lombok. Ik heb hier mijn zelfontworpen presentatie over het monteren van films mogen geven als onderdeel van een reeks presentaties over het maken van speelfilms en documentaires. Het was heel leuk en leerzaam om over mijn passie en vak te vertellen. Ik vind het heel belangrijk om mijn kennis te delen met anderen omdat ik mensen graag kennis wil laten maken met het filmvak, omdat ik kansen wil bieden en omdat ik het fijn vind om in te zien wat ik zelf allemaal al weet en wat ik nog zou willen leren. We blijven immers toch altijd leren van elkaar. De workshop werd goed bezocht en iedereen heeft nieuwe ideeën opgedaan voor ons filmwerk.

De Voorkamer (Utrecht)
MENSKWADRAAT (AMERSFOORT)
MensKwadraat / Procam

Vanaf het najaar 2019 tot en met 2021 begeleidde ik samen met Gerard Jorna van MensKwadraat de Challenge Days bij het bedrijf Procam (inmiddels Formorrow). Een groep IT’ers sloot tijdens deze ‘Challenge Day’ hun Career Craft Academy (Traineeship) af met een creatieve presentatie over hun ontwikkeling tijdens hun twee jaar Academy. Ik begeleidde de IT’ers op het creatieve vlak bij het ontwerpen en uitwerken van hun presentaties. Zo konden zij aan het einde van de dag op ludieke wijze hun ontwikkelingen presenteren aan Procam (inmiddels Formorrow).

DE FRISSE BLIK (NOORD-HOLLAND)

 In 2019 gaf ik via het mediabedrijf De Frisse Blik samen met Lucas Westerbeek en Maria Gardenier een aantal verschillende filmworkshops op middelbare scholen. De opdrachten die de kinderen kregen, verschilde per school en schoolniveau. We hebben heel veel mooie korte films gemaakt tijdens de workshops en ik vond het ontzettend leuk om op deze manier met deze groepen kinderen in contact te zijn.

Logo De Frisse Blik
CINEKID FESTIVAL (AMSTERDAM)
Logo Cinekid

In oktober 2015 heb ik tijdens mijn herfstvakantie van mijn middelbare school een aantal dagen vrijwillig als workshopbegeleider gewerkt op het Cinekid Festival in Amsterdam. Zo liet ik kinderen kennis maken met de nieuwste technieken op het creatieve gebied. Voorbeelden daarvan zijn het tekenen met een simpele 3D-pen, het werken met een grote 3D-printer en een aantal verschillende apparaten die op bewegingen reageren. Tijdens dit festival heb ik ontdekt hoe leuk ik het vind om kennis over te dragen aan andere mensen en ik zou dat dan dus ook heel graag blijven doen in de vorm van verschillende soorten workshops en lesprogramma’s.