FIND YOURSELF A FAITH (2021)

SYNOPSIS

Find Yourself a Faith is een korte documentaire (ongeveer 25 minuten) over hedendaagse stilteruimtes. Lars van der Net portretteert in zijn film op unieke wijze de mens als verhalenverteller, verhalenconsument en twijfelaar in de kerk van de 21e eeuw: de universele stilteruimte. Door middel van de observerende, statische kaders krijgen we als kijker een inzicht in de manieren waarop geloof terug te vinden is in onze dagelijkse levens. We volgen een meditatiesessie voor studenten waarin de stilte in het licht wordt gezet, we volgen een groep jonge militairen, een geestelijk verzorger in een ziekenhuis en een groep gevangenen tijdens een humanistische lezing. De documentaire zet ons aan het denken over de manieren waarop wij geloof toepassen in ons eigen dagelijks leven. Als mens hebben we verhalen nodig. Meer informatie en stills op ThomGraphics.

De documentaire heeft (nog) niet op filmfestivals gedraaid en is (nog) nergens uitgezonden op televisie. De film zal pas wat later op deze pagina verschijnen.

         Regie: Lars van der Net   |   Camera: Thom de Bie en Thomas van der Gronde [NSC]  |   Geluid: Iason Voliotis en Max Oostveen   |   Montage: Wiesje van Amstel            Color Grading: Thom de Bie   |   Sound Design: Lieuwe Philipse   |   Muziek: Fons Beijer en Ruben van de Lagemaat   |   Productie: Stijn van Dongen en Lars van der Net

STILLS
Find Yourself a Faith 1
Find Yourself a Faith 2
Find Yourself a Faith 3
Find Yourself a Faith 4