GEWOON LUCAS (2018)

SYNOPSIS

In mijn korte observerende portretdocumentaire Gewoon Lucas (ongeveer 10 minuten) volgen we Lucas (7) die 35 tumoren in zijn hoofd heeft zitten. Doordat de tumoren op zijn hersenen drukken, lijdt hij aan verschillende chronische ziektes zoals een vorm van epilepsie. Hij is zich bewust van het feit dat hij door zijn aandoeningen ‘anders’ is dan de rest. Ondanks zijn belemmeringen gaat Lucas dapper door met zijn leven en op zoek naar sociaal contact. Zo komen we spelenderwijs terecht bij zijn buurmeisje Charlie. Zij begrijpt Lucas beter dan vele anderen. Eén op de vijf kinderen in Nederland lijdt aan een chronische ziekte. Door middel van deze documentaire wil ik graag laten zien wat deze kinderen wél kunnen in plaats van alleen te tonen wat ze niet kunnen. Deze korte documentaire is gemaakt in het kader van een opdracht in het tweede jaar op de HKU.

De documentaire heeft (nog) niet op filmfestivals gedraaid en is (nog) nergens uitgezonden op televisie, maar is hieronder dus in ieder geval volledig te bekijken.

Regie en Montage: Wiesje van Amstel   |   Camera: Cas Esders   |   Geluid en Sound Design: Greg Candel   |   Muziek: Jesse Grooten   |   Titel en Kleur: Wesley Mulder

FILM