LOPENDE PROJECTEN

OPEN TO WORK

Ik ben momenteel met verschillende mensen in gesprek voor nieuwe projecten, maar ik heb ook nog ruimte voor andere nieuwe opdrachten voor het komende jaar.

Neem dus gerust contact met me op!

MONTAGE DOCUMENTAIRE - DE BOYS VAN DE BARBARA
De Boys van de Barbara

Voor het komende feestjaar 750 jaar Amsterdam (oktober 2024 t/m oktober 2025) hebben wij de eer om een documentaire te maken over een bijzonder onderwerp in stadsdeel Oost. Shortcutz Amsterdam heeft het project AMSTERTHEM opgezet en produceert 7 films voor de 7 verschillende stadsdelen van Amsterdam. Maakster Fabienne Boekel vormt in De Boys van de Barbara een portret van de drie jongens Obayda, Praise en Xavier die samen op de bijzondere multiculturele Barbaraschool in Amsterdam Oost zaten. De oudste basisschool van Amsterdam werd in juli 2023 na 134 jaar onderwijs definitief gesloten en zo worden steeds meer buurtscholen gesloten. Er verdwijnen belangrijke stukken geschiedenis en leerlingen worden van elkaar gescheiden. In deze documentaire zien we dit verhaal vanuit het perspectief van deze drie jongens en zo worden thema’s als nostalgie en broederschap op een unieke wijze neergezet. Meer informatie over de film valt te lezen via VoorDeKunst. De documentaire is inmiddels picture lock en wordt momenteel perfect nabewerkt.

MONTAGE DOCUMENTAIRE - ASSISTENTIEWERK

Regisseur Luuk Bouwman heeft een flink aantal documentaires gemaakt die zich onder andere kenmerken door een enorm uitgebreide research en daarnaast een hele langdurige betrokkenheid bij zijn bizarre onderwerpen. Op deze manier weten Luuk en zijn team bijzondere processen en mechanismen helder en vernieuwend neer te zetten in film. Zijn meest recente documentaire Gerlach (in samenwerking met Aliona van der Horst, Docmakers en KRO-NCRV) draaide in 2023 op het IDFA en in de bioscoop en won onder andere op het IDFA de Best Dutch Film Award. Momenteel lopen er ook weer een aantal montageprocessen van zijn nieuwe lange documentaires. Verschillende senior editors zoals Sander Vos en Thomas Vroege focussen zich op de grote verhaallijnen en ik zal de komende tijd assisteren in de voormontage van deze documentaires. Mijn werk zal de komende tijd dus bestaan uit het opbouwen van verhaallijnen en scenes die later in de films worden verwerkt. Op deze manier zal ik veel meters maken en kennis opdoen voor mijn eigen werk.

Luuk Bouwman
MONTAGE DOCUMENTAIRE - PAPIER-MACHÉ
Papier-Maché

Documentairemakers Tonke Koppelaar en Margot Roubos maken in het kader van het Film, Fast & Furious: First Gear traject van het Filmfonds een documentaire over een theatergroep van Stichting MOMO. Stichting MOMO maakt vooral theater waarbij mensen met mogelijkheden en ongekende talenten de kans krijgen om zichzelf te ontplooien in een kunstzinnige omgeving waar iedereen gelijkwaardig is. Zo krijgen zij een stem en een gezicht en een podium voor hun talenten. Tonke en Margot volgen Paulien. Paulien (28) maakt onderdeel uit van een groep van 11 jonge mensen met het syndroom van down die samen aan een toneelstuk werken. De documentaire gaat over het vinden van een balans in de eigen zelfstandigheid en zal worden aangevuld met de door deze groep zelf gemaakte kunst en muziek. De voorstelling vond plaats tijdens het Cultuurland Festival op vrijdagavond 1 juli 2022 bij de theaterwerkplaats MOMO in Ederveen. De film is inmiddels helemaal gefilmd. Ik zal de documentaire ergens in het voorjaar van 2024 verder monteren.

MONTAGE ALGEMEEN - ASSISTENTIEWERK
Coming Soon

 

 

In opdracht van WEFILM heb ik voor verschillende projecten de ruwe bestanden getranscodeerd en gesynchroniseerd zodat editor Nick Rosenberg aan de slag kon. Onder andere voor de Anti-Vape Commercial en nieuwe speelfilm Barimeus.

MONTAGE ALGEMEEN - ASSISTENTIEWERK

 

 

Voor HOOFDZAKEN (VPRO) Seizoen 06 en Seizoen 07 zet ik de ruwe bestanden om via transcoderen naar proxies en synchroniseer ik deze voor de regisseur en editor Menno Otten. Daarnaast verzorg ik de rushes zodat iedereen kan kijken.

Coming Soon
MONTAGE DOCUMENTAIRE - AAP TOT AAP
Aap tot Aap

Documentairemaakster Meike Schaapveld studeert dit jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met de documentaire Aap tot Aap. Vanuit haar fascinatie voor apen en haar verbazing en soms zelfs persoonlijke schaamte over menselijke fysieke reacties zoals blozen, huilen en gillen, gaat zij op onderzoek uit naar wat we zouden kunnen leren van mensapen, in dit geval met name dus chimpansees. Samen met Prof.dr. Mariska Kret, hoogleraar in cognitieve psychologie, zal zij een diep gesprek voeren en een aantal korte experimenten uitvoeren. Daarnaast zullen oude prenten, beelden van neuronen en bizarre observaties van apen een rol gaan spelen in de documentaire en zal de film de kijker dus op een zintuigelijke manier meenemen op deze ontdekkingsreis. Wij mensen stoppen nog steeds maar al te graag onze emoties weg, maar emoties zijn misschien nog wel veel belangrijker dan wij zelf denken. Ik zal de eerste versie van de film in de maanden mei en juni tot een eindversie monteren. Meer informatie over deze film via de VoorDeKunst.

MONTAGE DOCUMENTAIRE - I DIDN'T GET INTO BERGHAIN, BUT I DID MEET VICA

Documentairemaker Evan Frijters studeert dit jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht met de documentaire I didn’t get into Berghain, but I did meet Vica. Vorige zomer ontmoette Evan tijdens zijn vakantie in Berlijn Victoria, Vica. Zij is uit Oekraïne gevlucht en woonde met haar vrienden in Berlijn. Ze hadden hele unieke gesprekken en daarom besloot Evan vanaf minuut 1 alles op te nemen wat hij met haar beleefde. In Berlijn waren dat vooral allerlei wilde avonturen. Vica is later naar Engeland verhuisd en daar bij een oud stel terechtgekomen. Daar gaat ze op zoek naar zichzelf in de natuur tijdens bijvoorbeeld het plukken van paddestoelen. Evan en Vica bellen ook veel en deze gesprekken heeft hij ook opgenomen. Later in het jaar is Vica terug naar Oekraïne gegaan om haar ouders op te zoeken waar ze moeilijk contact mee had en Evan is met haar meegegaan en heeft zo ook dit vast weten te leggen. Ik zal de eerste versie van de film in de maanden mei en juni tot de mooie eindversie monteren. Meer informatie over deze film via de VoorDeKunst.

Evan, I did'nt get into Berghain
MONTAGE DOCUMENTAIRE - SIHANOUKVILLE

Dit jaar werk ik samen met Vivian Straub aan een korte documentaire over de toegevoegde waarde en activiteiten van een lokale ontwikkelingshulporganisatie in Cambodja. Zij bieden vooral onderdak, maatschappelijke ondersteuning, scholing en creatieve therapie aan kwetsbare kinderen in Sihanoukville. Zo wordt samen met de ouders en de kinderen gewerkt aan een gezonde levensstijl en het creëren van een toekomstperspectief. Daarnaast organiseren zij educatieve projecten in de sloppenwijken van Sihanoukville om bewustwording te creëren bij de bewoners over onderwerpen als veiligheid, hygiëne, een schone leefomgeving en het belang van scholing. Na hun eigen ontwikkelingstraject kunnen de kinderen, die dan inmiddels tieners zijn, als vrijwilliger meewerken aan deze projecten. Zo kunnen zij hun kennis verder delen met de rest van hun eigen gemeenschap en zo wordt bijvoorbeeld ook draagvlak opgebouwd voor de prachtige projecten in Sihanoukville.

Vivian heeft de film al eerder opgenomen. Het komende jaar gaan we samen aan de slag om het opgenomen materiaal op zorgvuldige wijze bij elkaar te brengen zodat er een bijzondere, inspirerende en ontroerende documentaire zal ontstaan. Daarna hoopt Vivian deze film op verschillende filmfestivals in Nederland, maar ook zeker daarbuiten te kunnen vertonen.