LOPENDE PROJECTEN

MONTAGE COMMERCIEEL

Deze maand werk ik in opdracht van Draes Media aan een korte video voor het Suitsupply Siblings Program.

MONTAGE DOCUMENTAIRE

Documentairemaakster Elize Kuiper maakt een korte documentaire (25 minuten) over een flat in Arnhem waar tijdens de nieuwjaarsnacht in 2018-2019 een brand plaats heeft gevonden. In de film Toeschouwers zien we de vergeten bewoners na een hevige, fatale flatbrand op het Gelderseplein. “Wat gebeurt er als het stof is neergedaald en de stilte is wedergekeerd? Deze documentaire toont kleine levens in grote flats vanuit de vraag: Hoe ga je door?” – aldus Elize Kuiper in haar filmplan. In sept en okt zal ik samen met Elize de korte documentaire tot een mooi geheel monteren waarin deze vergeten bewoners een gezicht en een stem krijgen. De documentaire wordt geproduceerd in samenwerking met Van Osch Films in het kader van DOC+. De documentaire zal in de lente van 2022 op TV Omroep Gelderland worden vertoond.

ONLINE REDACTIE

Vanaf 1 november zal ik voor 6 maanden een leerwerktraject volgen van de BNNVARA Academy bij het televisieprogramma Vroege Vogels. Tijdens dit leerwerktraject zal ik mijn natuurachtergrond, mijn maatschappelijke interesse en mijn filmcarrière perfect kunnen combineren. Ik wil tijdens deze maanden vooral ontdekken hoe de televisiewereld werkt en hoe het werken in een team met  collega’s mij bevalt. Ik zal aan de slag gaan als online redacteur en dus schrijven en monteren voor het online gedeelte van het televisieprogramma. Ik denk dat ik daarna verder ga met mijn maatschappelijke documentaires, maar dat is nu nog onvoorspelbaar.

MONTAGE DOCUMENTAIRE

Afgelopen januari heb ik samen met regisseurs Tyson Malaihollo en Rosanne Gjaltema de korte versie (25 minuten) van de documentaire Samen gemonteerd. Deze film gaat over het rouwproces van een jongvolwassen vriendengroep, nadat hun vriend Sam in 2018 op twintigjarige leeftijd uit het leven is gestapt. De komende maand zal ik werken aan de lange versie van de film. Sam raakte depressief omdat hij zich niet thuis voelde in de hedendaagse maatschappij met vele hoge eisen en een continue prestatiedruk. In de lange versie van de documentaire willen we meer ingaan op de maatschappelijke context. Door middel van een intieme en ontroerende documentaire wordt een beter beeld geschetst van zijn depressie en alles eromheen, zoals de klinieken. De film doorbreekt een groot taboe en benadrukt het belang van mentale gezondheid. Meer informatie: Cinecrowd.

MONTAGE DOCUMENTAIRE

Dit jaar werk ik samen met Vivian Straub aan een korte documentaire over de toegevoegde waarde en activiteiten van een lokale ontwikkelingshulporganisatie in Cambodja. Zij bieden vooral onderdak, maatschappelijke ondersteuning, scholing en creatieve therapie aan kwetsbare kinderen in Sihanoukville. Zo wordt samen met de ouders en de kinderen gewerkt aan een gezonde levensstijl en het creëren van een toekomstperspectief. Daarnaast organiseren zij educatieve projecten in de sloppenwijken van Sihanoukville om bewustwording te creëren bij de bewoners over onderwerpen als veiligheid, hygiëne, een schone leefomgeving en het belang van scholing. Na hun eigen ontwikkelingstraject kunnen de kinderen, die dan inmiddels tieners zijn, als vrijwilliger meewerken aan deze projecten. Zo kunnen zij hun kennis verder delen met de rest van hun eigen gemeenschap en zo wordt bijvoorbeeld ook draagvlak opgebouwd voor de mooie projecten in Sihanoukville.

Vivian heeft de film al eerder opgenomen. Het komende jaar gaan we samen aan de slag om het opgenomen materiaal op zorgvuldige wijze bij elkaar te brengen zodat er een bijzondere, inspirerende en ontroerende documentaire zal ontstaan.