ROMAISSA, DE SUPERHELD UIT ROTTERDAM (2022)

SYNOPSIS

De televisiespeelfilm Romaissa – De Superheld uit Rotterdam (ongeveer 75 minuten) gaat over Romaissa (12) die opgroeit in een flat in een buitenwijk van Rotterdam-West bij haar moeder die haar niet volledig kan ondersteunen. De verhuurdersorganisatie wil het wooncomplex opdoeken en weer iets nieuws bouwen. Romaissa en haar buren verzinnen een plan om ervoor te zorgen dat de wooncommunity niet opgesplitst zal raken. Zal Romaissa met wat hulp van haar beste vriend Lionel een superheldin worden?

De film werd uitgezonden door Omroep NTR op ZAPP (NPO3). Daarnaast schreef De Filmkrant een artikel over de film. In 2023 draait de film op het Cinekid Festival. Naast dat de film op Cinekid gedraaid zal worden, is de film ook genomineerd voor de Cinekid Beste Nederlandse Kinderfilm Award voor de beste jeugdfilm van 2023. Daarnaast draaide de film op BUSTER, dit is het internationale jeugdfilmfestival van Denemarken en op het Chicago International Children’s Film Festival in Amerika.

Hoofdrol: Malak Fatih   |   Regie: Fadua El Akchaoui   |   Montage: Joshua Menco   |   Montage Assistentie: Wiesje van Amstel   |   Productiehuis: Juliet at Pupkin

STILL
Romaissa - De Superheld van Rotterdam