SAMEN (2021)

SYNOPSIS

De documentaire Samen (ongeveer 25 minuten) gaat over het rouwproces van een groep jongvolwassenen nadat hun goede vriend Sam in 2018 op twintigjarige leeftijd uit het leven stapte. Sam raakte depressief omdat hij zich niet thuis voelde in de hedendaagse maatschappij met hoge eisen en een continue prestatiedruk. De makers willen door middel van een intieme en ontroerende documentaire een beter beeld van depressies geven, handvaten bieden om uit een negatieve spiraal te komen en een unieke kijk op de rouwbeleving van jongvolwassenen geven. Door middel van de documentaire doorbreken we een taboe en benadrukken we het belang van mentale gezondheid. Mocht je zelf eventueel een keer met iemand willen praten of zelf hulp zoeken, bezoek dan de website van 113 zelfmoordpreventie of bel gratis met het nummer 0800-0113.

De documentaire is gemaakt in het kader van de minor CampusDoc (onderdeel van Journalistiek) aan de Hogeschool Utrecht (HU). Meer informatie over de film is te vinden via VoorDeKunst. De trailer van de film en de volledige documentaire zijn hieronder te bekijken. De documentaire werd op 9 september 2022 uitgezonden door Omroep Gelderland. Maker Tyson werd samen met één van de hoofdpersonen geïnterviewd door Omroep Gelderland in een aflevering van ‘De Week van Gelderland’.

Research, Productie, Regie, Camera en Geluid: Tyson Malaihollo en Rosanne Gjaltema   |   Montage: Wiesje van Amstel   |   Sound Design en Muziek: Olivier Terpstra Mixage: Maurits Nijhuis   |   Color Grading: Frans Suijs   |   Vertaling: Brigitte Hak   |   Ondertiteling: Rosanne Gjaltema   |   Coaching: Minor CampusDoc (HU, Utrecht)

TRAILER
FILM