SAMEN (2021)

SYNOPSIS

De korte documentaire Samen (25 minuten) gaat over het rouwproces van een groep jongvolwassenen nadat hun goede vriend Sam in 2018 op twintigjarige leeftijd uit het leven is gestapt. Sam raakte depressief omdat hij zich niet thuis voelde in de hedendaagse maatschappij met hoge eisen en een continue prestatiedruk. De makers willen door middel van een intieme en ontroerende documentaire een beter beeld van depressies geven, handvaten bieden om uit een negatieve spiraal te komen en een unieke kijk op de rouwbeleving van jongvolwassenen geven. Door middel van de documentaire doorbreken we een taboe en benadrukken we het belang van mentale gezondheid. Makers Tyson Malaihollo en Rosanne Gjaltema maakten deze documentaire tijdens hun minor CampusDoc (onderdeel van journalistiek) aan de Hogeschool Utrecht (HU).

Meer informatie over de documentaire is te vinden via de website van de crowdfunding op VoorDeKunst. Omroep Gelderland zond de film in het najaar van 2022 uit. De trailer van de film is te bekijken via mijn YouTube-kanaal (zie hieronder) en de hele documentaire is ook al te bekijken via het YouTube-kanaal van Omroep Gelderland (zie de link onder de trailer). Maker Tyson werd samen met één van de hoofdpersonen geïnterviewd door Omroep Gelderland in een aflevering van ‘De Week van Gelderland’.

Research, Productie, Regie, Camera en Geluid: Tyson Malaihollo en Rosanne Gjaltema   |   Montage: Wiesje van Amstel   |   Sound Design en Muziek: Olivier Terpstra Mixage: Maurits Nijhuis   |   Color Grading: Frans Suijs   |   Vertaling: Brigitte Hak   |   Ondertiteling: Rosanne Gjaltema   |   Coaching: Minor CampusDoc (HU, Utrecht)

TRAILER
FILM