SCHERVENGERICHT

SYNOPSIS

De korte speelfilm Schervengericht (20 minuten) vertelt het verhaal van Mats (23). Mats studeert Engelse literatuur en woont samen met zijn vrienden Joost en Rebecca. Wanneer het broertje van Joost een nachtje komt logeren in hun studentenhuis wordt Mats geconfonteerd met seksuele gevoelens die lastig te accepteren en te delen zijn. Vanwege zijn enorme schaamte hiervoor had Mats deze gevoelens diep weg gestopt. Zal Mats zijn geheim kunnen delen en hoe zal zijn omgeving daarmee omgaan?

Voor maker Hidde Muskee staat dit verhaal erg dichtbij omdat hij zelf veel moeite heeft gehad met het accepteren van zijn homoseksualiteit. Voor mensen met pedofiele gevoelens zal dit nog veel lastiger zijn aangezien de meeste mensen je zullen verafschuwen… Ik heb meegewerkt als editor aan deze film omdat ik het altijd ontzettend belangrijk vind dat deze maatschappelijke taboe-onderwerpen onder de aandacht worden gebracht en bespreekbaar worden gemaakt. Meer informatie: Cinecrowd.

Momenteel wordt de film nabewerkt. Vervolgens zal deze naar filmfestivals verstuurd worden. Daarna zal de film op deze pagina verschijnen!

Regie: Hidde Muskee   |   Camera: Jelle Raap   |   Geluid: Paul Verhallen   |   Montage: Wiesje van Amstel

STILL
Schervengericht