SCHERVENGERICHT (2021)

SYNOPSIS

De korte speelfilm Schervengericht (+/- 20 minuten) vertelt het verhaal van Mats (23). Mats studeert Engelse literatuur en woont samen met zijn vrienden Joost en Rebecca. Wanneer het broertje van Joost een nachtje komt logeren in hun studentenhuis wordt Mats geconfonteerd met seksuele gevoelens die lastig te accepteren en te delen zijn. Vanwege zijn enorme schaamte hiervoor, heeft Mats deze gevoelens diep weg gestopt. Zal Mats zijn geheim kunnen delen en hoe zal zijn omgeving daar dan mee omgaan?

Voor maker Hidde Muskee staat dit verhaal erg dichtbij omdat hij zelf veel moeite heeft gehad met het accepteren van zijn homoseksualiteit. Voor mensen met pedofiele gevoelens zal dit nog veel lastiger zijn, aangezien de meeste mensen je zullen verafschuwen… Ik heb meegewerkt als editor aan deze film omdat ik het persoonlijk heel belangrijk vind dat deze maatschappelijke taboe-onderwerpen onder de aandacht worden gebracht en bespreekbaarder worden gemaakt. Meer informatie: VoorDeKunst.

De film draaide op het Nederlands Film Festival, het Internationaal Filmfestival Assen en won de prijs voor Beste Studentenfilm op het Noordelijk Film Festival.

Regie: Hidde Muskee   |   Camera: Jelle Raap   |   Geluid: Paul Verhallen   |   Montage: Wiesje van Amstel

STILL
Schervengericht
PRIJS
Noorderkroon Prijs Groepsfoto