THE NEW WAVE (2023)

SYNOPSIS

De korte documentaire The New Wave (ongeveer 20 minuten) gaat over mode-ontwerper Ruben Jurriën. Ruben (24) zag vroeger in modeshows en winkels weinig opties wat betreft de kledingmaten. Hij vond dat altijd ontzettend jammer en daarom focust hij zich nu met zijn merk ‘Femboyant’ dan ook op het maken van ‘maatinclusieve kleding’. Alle kleding is dus verstelbaar naar verschillende maten. In deze film volgen we Ruben Jurriën tijdens zijn ontwerpproces voor zijn show op Amsterdam Fashion Week 2023.

De documentaire is gemaakt in het kader van de minor CampusDoc (onderdeel van Journalistiek) aan de Hogeschool Utrecht (HU). Meer informatie over de film is te vinden via VoorDeKunst. De film werd op 9 september 2023 uitgezonden via VPRO (Makers van Morgen) op NPO2 Extra en verscheen daarna op NPO Gemist en 2DOC.

Regie, Camera, Geluid, Productie en Voormontage: Meike Engels en Duc Tai Ta   |   Aanvullend Camerawerk: David van de Drift   |   EindMontage: Wiesje van Amstel  Sound Design en Muziek: MENGWERK   |   Color Grading: Tyson Malaihollo   |   Coaching: Minor CampusDoc (HU, Utrecht)

STILL (INCLUSIEF LINK NAAR FILM)
The New Wave