TRANSCRIBEREN / SPOTTEN (2020 t/m 2023)

BNNVARA / WARNER BROS
Logo First Dates

In de jaren 2021 en 2023 heb ik voor een aantal weken de interviews voor het televisieprogramma First Dates van Omroep BNNVARA mogen transcriberen. Dit geeft toch altijd weer even een interessant kijkje achter de editorschermen en het maken van de televisiewereld.

Groepsfoto First Dates
DE FAMILIE / TOMTIT FILM
Logo De Familie Film&TV

In 2021 transcribeerde ik in opdracht van TomTit Film (en De Familie) een aantal scenes en interviews voor het programma Thuis op Zuid van Omroep HUMAN waarin presentatoren Adelheid Rosen en Hugo Borst onderzoek doen naar de menselijke zorg bij dementie.

Logo TomTit Film
VINCENT TV PRODUCTIES / ZODIAK NEDERLAND
Groepsfoto In Real Life 1

In 2020 transcribeerde ik een aantal weken interviews voor het televisieprogramma In Real Life over ‘het échte leven’ van millennials in opdracht van Vincent TV Producties en Zodiak Nederland. Dit programma werd door Omroep KRO-NCRV uitgezonden op NPO3.

Groepsfoto In Real Life 2
BlazHoffski / Dahl TV
Groepsfoto Keuringsdienst van Waarde

In 2020 heb ik bij BlazHoffski meegewerkt aan verschillende televisieprogramma’s. Ik heb mij voornamelijk bezig gehouden met het transcriberen van de interviews voor het programma Keuringsdienst van Waarde dat nu al sinds 2003 steevast  elke donderdag om 20:25 uur via Omroep KRO-NCRV wordt uitgezonden op NPO3.

Daarnaast transcribeerde ik een aantal interviews voor het tweede seizoen van het programma De Outsiders over mensen die niet volgens de gebaande Nederlandse paden leven. Dit programma werd toen door Omroep VPRO uitgezonden op NPO3.

Dit werk was voor mij als editor heel interessant omdat ik op deze manier een goed kijkje kon nemen in de televisiewereld. Daarnaast kon ik meestal meedenken over de leukste en interessantste stukken die in het programma terecht konden komen. Bovendien leverde het werk mij ook fijne contacten op voor mijn netwerk als editor.

Stepping Stone Producties

In 2020 heb ik bij productiehuis Stepping Stone Producties meegewerkt aan een aantal verschillende televisieprogramma’s. Ik transcribeerde vooral interviews voor Niet Zonder Ons. Dit programma ging over zes mensen die kampen met een hevige hersenaandoening. Zij hebben door de aandoening weinig toekomstperspectief en kijken in dit televisieprogramma samen of zij toch aan een baan kunnen komen. Neuropsycholoog Erik Scherder legt ons daarbij uit hoe belangrijk het voor deze mensen is om ertoe te doen en ook deel van onze samenleving uit te maken. Dit programma van zes afleveringen werd uitgezonden door Omroep Max op NPO1. Daarnaast transcribeerde een aantal interviews ik voor de televisieprogramma’s Mag ik van Tafel? en Celebrity Call Centre. Als spotter kon ik zo een kijkje nemen in de televisiewereld en bedenken welke stukken leuk waren voor het programma. Daarna kon ik zien wat er uiteindelijk in de programma’s terecht was gekomen. Bovendien leverde het mij ook goede contacten op voor mijn netwerk als editor.

Groepsfoto Niet Zonder Ons