VILLAIN STUDIO'S (2023)

In maart 2023 werkte ik een maand lang voor het bedrijf Villain Studio’s. Ik verving hun vaste Editor en Mediamanager Helena Moser tijdens haar vakantie. Ik hermonteerde de soft picture lock van de aflevering BINANCE van de documentaireserie The Blockhain Life tot een definitieve picture lock. Deze serie gaat over de bijzondere cryptowereld en de mensen die een sleutelrol spelen in deze wereld. Vervolgens verzamelde en hermonteerde ik het archiefmateriaal voor de vierdelige documentaireserie De IRT Affaire. De serie gaat over het grootste justitiële schandaal in de Nederlandse geschiedenis waarbij de geheime politietak IRT (Interregionaal Recherche Team) – een specialistisch politiekorps dat in 1988 werd opgericht om de georganiseerde misdaad in Nederland te bestrijden – in de jaren ’80 en jaren ’90 ervoor zorgde dat de Nederlandse politie als duister undercoverteam de grootste drugsimporteur werd. Meer informatie valt te lezen via de website van het Broadcast Magazine. Daarna verzorgde ik de conform (dus de transport van de montage naar de color grading en audionabewerking) voor de aflevering BINANCE van de serie The Blockchain Life, de vier afleveringen van de serie De IRT Affaire en de aflevering In BOB We Trust van de serie Dutch Crypto Cowboys. Deze serie gaat dus ook weer over de mensen die een sleutelrol spelen in de cryptowereld.

Villain Studio’s produceert verschillende documentaireseries voor bedrijven zoals Amazon Prime Video en Videoland. De series worden nu dus internationaal bekeken.

Ik heb tijdens mijn werk hier voornamelijk de rollen van Post Supervisor, Editor en Mediamanager vervuld, zoals ook in de credits van de series terug te vinden zal zijn.

PROJECTEN
The Blockchain Life
The Blockchain Life (2023)
De IRT Affaire
De IRT Affaire (2023)
Dutch Crypto Cowboys
Dutch Crypto Cowboys (2023)