WEEKENDKIND (2018)

SYNOPSIS

De korte poëtische documentaire Weekendkind (ongeveer 15 minuten) toont het verhaal van Mathieu. Mathieu (10) woont op een schippersinternaat omdat zijn ouders vijf dagen per week in de scheepvaart werken. Vanuit het perspectief van Mathieu worden we als fly-on-the-wall meegenomen in het dagelijkse leven op het schippersinternaat. We zien Mathieu zijn dagelijkse routines zoals het ontbijten met de begeleiders, het naar school gaan en het (video)bellen met zijn ouders. Daarnaast zien we zijn bijzondere creaties waar hij met veel passie en plezier aan werkt en hoe hij samen met zijn lotgenoten, oftewel zijn medebewoners, zijn verjaardag viert. In Nederland wonen zo’n 500 kinderen in zo’n schippersinternaat. De begeleiders proberen de plek zo fijn mogelijk te maken voor de groep kinderen. Zal Mathieu de eenzaamheid hier weten te trotseren?

De documentaire is gemaakt in het kader van een opdracht in het tweede jaar op de HKU. De film is (nog) nergens uitgezonden en staat alleen verborgen online.

Regie: Reinout Lanting   |   Camera: Marit Daams   |   Geluid: Ilonka de Koning   |   Montage: Reinout Lanting   |   Montage Assistentie: Wiesje van Amstel

STILL
Weekendkind