ZIE JE MIJ? (2023)

SYNOPSIS

De korte documentaire Zie Je Mij? (ongeveer 20 minuten) gaat over Sybrand Kappen. De dakloze jongere Syb (18, Alkmaar) hoopt af te kunnen kicken van zijn drugs en dan een ‘normaal’ leven op te bouwen, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk… De medewerkers van jongereninloop De Pitstop (Reakt) proberen hem te helpen bij bijvoorbeeld het aanvragen van een uitkering of het zoeken naar een (bij-)baan etc. Syb brengt momenteel vaak de nacht door bij de nachtopvang dnoDoen. Door middel van de poëzie in een spoken word gedicht worden in de film zijn emoties en zijn dagelijks leven op unieke wijze verbeeld. Volgens de statistieken van het CBS zijn er zo’n 13.000 dak- en thuisloze jongeren in Nederland en er zullen er nog veel meer zijn die (nog) niet bekend zijn. Weinig mensen weten dat zij bestaan. Daarom willen wij dit belangrijke taboe doorbreken.

De documentaire is gemaakt in het kader van het afstuderen van Tony Molenaar aan de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie (NAVB). Meer informatie over de film is te lezen via VoorDeKunst. De documentaire werd 21 oktober 2023 uitgezonden via VPRO (Makers van Morgen) op NPO2 Extra en is terug te zien op NPO Gemist / 2DOC.

Productie, Regie, Montage en Sound Design: Tony Molenaar   |   Camera: Harm Koekkoek   |   Geluid: Bart Swier en Vladut Gavrilescu   |   Montage: Wiesje van Amstel Spoken Word Artiest: Justin Samgar   |   Muziek: Clifford Scholten   |   Color Grading: Harm Koekkoek   |   Uitvoerdend Producent: Vladut Gavrilescu

STILL (INCLUSIEF LINK NAAR FILM)
Zie Je Mij?